Oldalainkat 22 vendég és 0 tag böngészi

Energy @ School


 

Energy @ School

Európában 7 országban kapcsolódtak be a projektbe, többek közt Magyarország is, ezen belül Újszilvás, Debrecen és Szolnokról 5 iskola. A mi tagintézményünk az egyik, ahol a diákokat, mint Junior energiaőröket képzik ki, készítik fel az energiatudatosságra az iskolában. 3. éve tart a pályázat, amely alatt már megismerkedtek tanulóink az energiák legoptimálisabb hasznosításával.

Milyen feladataink vannak?

- Láttak szolnoki és környékbeli példákat is arra, hogyan lehet a legkedvezőbben kihasználni a föld vagy akár a nap energiáját, hogyan lehet fogyasztásainkat csökkenteni.

- Megismerkedtek azokkal a műszerekkel és berendezésekkel, amelyek az iskolában is fel lettek már szerelve. Ezek mérik a villamos energiafogyasztást vagy éppen a fűtéssel kapcsolatos értékek olvashatók le.

- Az ISTA nevű vállalat többször tartott nekik már továbbképzést, amikor is gyakorolták, hogyan is lehet a leolvasott adatokat feldolgozni, milyen következtetéseket lehet levonni, és egy pazarló energiafelhasználást hogyan lehet csökkenteni.

Nagy hangsúlyt fektet a pályázat és a Senior energiaőr is arra, hogy ne csak a Junior őrök ismerkedjenek meg az energiatudatos életmóddal, hanem azt adják tovább társaiknak is, vagy a megszerzett tudást vigyék magukkal haza.

 

A pályázat honlapja ITT elérhető.

Megjelenés a szolnoki digitális sajtóban ITT található.

Általános iskolások a tagintézményben a pályázathoz kapcsolódóan ITT.


2019-02-25