Oldalainkat 11 vendég és 0 tag böngészi

TÁMOP 3.3.10. - Biztos tudás a jövőd alapja

 

Biztos tudás a jövőd alapja

 

             A projektben 69 fő hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű szakiskolába és szakközépiskolába járó tanulónk vesz részt. A pályázat kiemelt figyelmet fordít a magukat roma származásúnak valló tanulókra. A tanulók eredményes tanulmányi előrehaladása elősegítése érdekében 16 mentor, 12 szaktanár,1fejlesztő pedagógus, 1 pszichológus vesz rész a kompetencia és tantárgyi fejlesztésekben.

             A család bevonásával a lemorzsolódás, a hiányzás csökkentése, tanulmányi eredmények javítása a célunk. A mentorok módszertani tudásukat, 2 db 30 órás akkreditált képzés segítségével fejlesztik személyenként.

 

Nyitórendezvény

Pápai Sarolta Zita projektvezető köszöntötte a jelenlévőket. Kiemelte, hogy milyen nagy lehetőség a résztvevő diákok számára a programban való részvétel.

A Szegedi Egyetem Neveléstudományi Intézetből Fejes József Balázs tanársegéd előadást tartott „Problémák és lehetőségek a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatása” címen.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Szociális- és Gyámhivatal részéről Antal Ferenc- gyermek-és ifjúságvédelmi koordinátor beszámolt a napjainkban működő gyermekvédelmi rendszerről.

 

 Iskolánkban végzett és egyetemeken továbbtanulók tájékoztatója

 

A projekt keretén belül meghívott vendégünk Major Balázs a Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki karának utolsó éves hallgatója tartott színvonalas beszámolót az egyetemen oktatott szakokról, 2014. január 28-án.

 

   

 

Közösségépítő programok

 

A közösségépítő programok keretén belül, 2014. március 5-én tanulóink és mentoraik a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által szervezett az „Internet nem felejt” előadáson vették részt.

Az előadás fő célja az volt, hogy felhívják a diákok figyelmét a világháló veszélyeire és megtanítsák őket arra, hogy hogyan védhetik meg magukat. Az Új Néplap is jelen volt a rendezvényen.

 

   

 

Projekteseményeink képekben