Ugrás a fő tartalomra

5000 Szolnok Baross utca 37/A


+36 (56) 500-400

Hírek


2021. nov. 23.
SZC
  • #dami

Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott életmentő oktatónk

Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült Trencsényi Tamást, a Szolnoki SZC Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium életmentő testnevelő tanára.

Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott életmentő oktatónk
Miniszteri Elismerő Oklevélben részesítettem Trencsényi Tamás tanár urat, a Szolnoki SZC Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium tanárát, aki október elején sikeresen újraélesztette a tornaórán rosszul lett 17 éves diákját.
Valamint hálámat és elismerésemet fejeztem ki az újraélesztésben közreműködő iskola gondnokának és az életmentésben részt vevő háziorvosnak is.
Kásler Miklós
Egy 17 éves diák esett össze testnevelés órán múlt héten hétfőn iskolánkban, a martfűi Szolnoki SZC Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégiumban. 

A gyermek segítségére sietett tanára, aki rögtön megvizsgálta a tanulót, megállapítva, hogy már nem lélegzik. Amíg a mentésirányító folyamatosan instruálta a pedagógust az újraélesztésre, addig a legközelebbi esetkocsi mellett a helyi orvosi ügyelet és egy mentőhelikopter is a helyszínre tartott már. Amíg a segítség meg nem érkezett, addig a diákok az iskola nyilvános defibrillátorát is odavitték a beteghez és több sokkot is leadtak.

A perceken belül kiérkező mentők átvették, és emelt szinten folytatták tovább az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett. A mentők stabil állapotban, légi úton szállították kórházba a fiút.

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Látogató 4 divatrajzot néz meg

Kreatív divatrajz kiállítás

A Szolnoki SZC Kreatív Technikum és Szakképző Iskola ebben a tanévben is meghirdette „Tervezd meg álmaid ruháját!” címmel divatrajz pályázatát.

2024. ápr. 17.
Zárókép a videóból

Költészet napi kulturklip

A Szolnoki SZC Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola oktatója, Tar Sándor vezetésével és sok-sok alkotó közreműködésével, szereplésével elkészült egy újabb költészet napi kultúrklip „Örül Horger Antal úr?” címmel.

2024. ápr. 11.
Szalay Ferenc átadja az oklevelet

Két diákunk is kiérdemelte Szolnok Város Ifjúsági Díját

Szolnok Város 2024. évi ifjúsági díjazottjai közül Petrován Edina, a Szolnoki SZC Petőfi Sándor Építészeti és Faipari Technikum és Szakképző Iskola diákja Erasmus programon való részvétele miatt nem tudta átvenni az elismerést a március 15-i ünnepségen.

2024. ápr. 10.


KIMIKK

    • SZC logo fehér
    • Szolnoki Szakképzési Centrum

      5000 Szolnok Baross utca 37/A

    • Telefon: +36 (56) 500-400

      E-mail: centrum@szolmusz.hu

      OM azonosító: 203056

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001300/2015 , B/2020/000028 Engedélyszám: E/2020/2000081


    2024Szolnoki Szakképzési Centrum