Ugrás a fő tartalomra

5000 Szolnok Baross utca 37/A


+36 (56) 500-400

Intézményeink adatai


baross-logóSzolnoki SZC Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola

Szolnokon és környékén, de Győrtől-Nyíregyházáig lépten-nyomon a Barossban végzett munkavállalók ezrei bizonyítják, hogy a vállalatok elégedettek munkájukkal, magas színvonalú szakmai tudásukkal. Nemegyszer találkozunk olyan tanulókkal, akiknek már a testvérei, szülei is iskolánkban végeztek. Mit adunk a hozzánk érkező diákoknak adni? Rendkívüli környezetet a felnőtté válás útján. Barátokat, emlékeket, meghatározó fordulatokat. Lehetőséget arra, hogy igazi tanáregyéniségektől tanulhassanak. Jól hasznosítható szakmai tudást. Mindazt, amit egy középiskola nyújthat!

dami-logóSzolnoki SZC Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium

DAMI a mi iskolánk, ahová minden nap szívesen lépünk be, ahol a gondjaink megoldódnak, ahol tanár-diák együtt tesz a sikerért, a jó programokért, a szakmai eredményekért. Ez a mi iskolánk, ahol megtalálja a számítását a kiváló tanuló, a lassabban haladó diák, a Martfűről besétáló, a vidékről ingázó és a kollégista is. Ez a mi iskolánk, ahol családias létszámban, iskolai tanműhelyben, jól f elszerelt kabinetekben, megújult tantermekben tanulhatunk, tornatermekben sportolhatunk, a közösségi terekben pedig baráti légkörben tölthetjük a szabadidőt. Ez a mi iskolánk, ahol egymást segítjük, figyelünk a múltunkra, de előre tekintünk. Ez a mi iskolánk: nagyszüleink, szüleink, gyerekeink iskolája, ez a mi DAMINK. A MI DAMINK befogadja a betérőket, felkészíti a tanulni vágyókat, segíti a lemaradókat, lehetőséget ad az egyéniség megvalósítására a szakma, a kultúra, a sport területén is.

 • Telefon

  +36 (56) 450-005

 • Weboldal

 • Cím

  5435 Martfű, Gesztenye sor 15.

jendra logóSzolnoki SZC Jendrassik György Gépipari Technikum

Ha műszaki területen szeretnél majd használható tudásra szert tenni, ha a későbbiekben mérnökként, vagy technikusként szeretnél elhelyezkedni, akkor válaszd a Gépiparit. Iskolánkban, három ágazatban, négyféle szakképesítést oktatunk, melyek mindegyike keresett a munkaerőpiacon. Kiváló lehetőséget nyújtanak számodra ahhoz, hogy egy felelősségteljes, jól fizető, komoly munkahelyen tudd megalapozni a jövődet. Ha a szakma mellett fontos számodra az idegen nyelv is, akkor biztosan megtalálod a számításodat a nyelvi előkészítővel induló osztályunkban. Iskolánk jól felszerelt laborjaiban, szaktantermeiben, műhelyében magas szinten tanulhatod majd a szakmai és a közismereti tárgyakat. A diákok számára sok nagyszerű programmal színesítjük a diákéveket, itt biztosan nem fogsz unatkozni. Gyere és írjuk tovább közösen a Gépipari történetét!

 • Telefon

  +36 (56) 425-844

 • Weboldal

 • Cím

  5000 Szolnok, Baross utca 37.

kero-logoSzolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

Iskolánk igencsak nagy vonzerőt képvisel mindazon tanulók számára, akik elhivatottak a választott szakmájuk iránt. A Keró folyosóját gyakorta lengi be a cukrászműhelyben frissen készített sütemények édessége, a tankonyhából páraként tovaillanó sültek illata; de az összecsörrenő evőeszközök zaja, s a szemet gyönyörködtető díszterítések és -csomagolások is iskolánk jellegzetes hangulati benyomásai közé tartoznak. Az óraközi szünetekben élénk diákélet zajlik: reggelente szól az iskolarádió zenéje, a folyosón csocsózhattok, illetve kisfilmeket nézhettek a kihelyezett TV-n. Lehetőségetek nyílik kulturált, modern közösségi térben, a közelmúltban felújított iskolai könyvtárban olvasgatni, tanulni, társasjátékozni.

 • Telefon

  +36 (56) 500-403

 • Weboldal

 • Cím

  5000 Szolnok, Károly Róbert utca 2.

klapka-logoSzolnoki SZC Klapka György Technikum és Szakképző Iskola

Miért jó a Klapkában tanulni? Intézményünk képzési profilja rendkívül széles, 15 szakmát kínálunk, amelyek igazodnak a munkaerőpiaci igényekhez. Technikumi és szakképző iskolai képzés keretében a legkorszerűbb szakmák alapjait sajátíthatod el. Iskolánkban a nevelőtestület tagjai számára nagyon fontos, hogy értékteremtő képességeiket céltudatosan használva olyan közeget teremtsenek a diákok számára, ahol jó tanulni, ahol „gyökereket és szárnyakat” kaphatnak a tanulók közös erővel és egymásra figyeléssel. Számunkra nagyon fontos, hogy a feltörekvő nemzedék átvegye az előző nemzedékek tudását, tapasztalatát, mindemellett olyan kompetenciák alakuljanak ki tanítványainkban, amelyek képessé teszik őket a változó világhoz való alkalmazkodásra.

 • Telefon

  +36 (57) 620-009

 • Weboldal

 • Cím

  5100 Jászberény, Hatvani u. 2.

kreativ logoSzolnoki SZC Kreatív Technikum és Szakképző Iskola

Ki ne szeretne úgy iskolába járni, hogy ott jól érzi magát? Mert olyanok a körülmények, a társak, az oktatók, egyáltalán a légkör, ami mindezt biztosítja? Persze a szükséges tudást meg kell szerezni, és elkerülhetetlen némi vágyat érezni az iránt, amivé szeretnénk válni. Reményeim szerint az elmúlt évek alatt nagyon sokat tettünk azért, hogy ez így lehessen. De ez csak a mi elszántságunkból adódóan nem sikerülhet, szükségünk van olyan diákokra, akik hozzánk hasonlóan képzelik el középiskolai éveiket. Egy olyan közösségnek lehetnek részesei, akik mind szakmai előre haladásukban, sportolási lehetőségeikben, tehetségük kibontakoztatásában támogatást és figyelmet kaphatnak. A pályaválasztás egy útelágazás. Az első és nem az utolsó. Mi abban segítünk, hogy legjobb tudásunk szerint támogassuk és egyengessük a megkezdett utat. Több mint 30 év után megújult, színes képzési palettával, minden szakmában ösztöndíjjal várunk benneteket!

 • Telefon

  +36 (56) 500-401

 • Weboldal

 • Cím

  5000 Szolnok, Áchim András utca 12-14.

pálfy-logoSzolnoki SZC Pálfy - Vízügyi Technikum

Iskolánk a Szolnoki SZC Pálfy-Vízügyi Technikum több mint négy évtizedes múlttal, nagy hagyományokkal rendelkezik, hiszen két, a városban és környékén, sőt országosan is elismert szakképzőiskola örököse, szakmai munkájának folytatója. Miért érdemes bennünket választani? Végzett technikusainkat szívesen látják, várják a munkahelyek, hiszen jól felkészültek, gyakorlatias, azonnal hasznosítható tudással rendelkeznek, egyúttal olyan szakmai alapokkal rendelkeznek, amelyek elegendőek és alkalmasak szakirányú felsőoktatásban való eredményes helytálláshoz.

 • Telefon

  +36 (56) 424-955

 • Weboldal

 • Cím

  5000 Szolnok, Tiszaparti sétány 2-3.

petofi-logoSzolnoki SZC Petőfi Sándor Technikum és Szakképző Iskola

Az iskola Szolnok belvárosában, a Baross út és Petőfi út sarkán található. Az épület és a mellette lévő akácfák 2021-ben ünnepelik születésük 60. évfordulóját. Azóta, szinte megszámlálhatatlanul sok ember járt és tanult a falai között. Egy jól megválasztott szakma megszerzése döntő fontossággal bír a diákok életében, ezért a szülők és az iskola együttes felelőssége, hogy a gyermekeink olyan pályát válasszanak, amely biztos megélhetést, sikert, örömet nyújt számukra. Az iskola befogadó, minden gyermeknek esélyt szeretnénk adni, hogy képességeit, készségeit kibontakoztassa iskolánk falai között. Missziónk a gyermekek szeretetben való nevelése. Büszkék vagyunk a több évtized alatt létrehozott értékeinkre, hagyományainkra, az intézménybe folyó szeretetteljes nevelési módszerekre. A legfontosabb azonban a szellemiség, amely ott marad a kilépő fiatal lelkületében és végigkíséri egész életében.

 • Telefon

  +36 (56) 420-203

 • Weboldal

 • Cím

  5000 Szolnok, Petőfi utca 1.

rozsa-logoSzolnoki SZC Rózsa Imre Technikum

Újszászi vagy? Élvezd a tanulást nálunk a mindennapi bejárás, vonatozás nehézségei nélkül. Messziről kellene utaznod? Válaszd a kollégiumunkat! Jó csapat, szórakoztató társaság vár és érdekes programok. Segítünk, ha nehezen megy a tanulás. Felkészítünk versenyekre, ha kiemelkedően ügyes vagy. Ha őszinte beszélgetésre vágysz, hogy megoldjad a problémáidat, szívesen meghallgatunk és segítünk neked. Akik minket választanak, érettségit és szakmát szerezhetnek, nyelvet tanulhatnak, és szabad az út a továbbtanulás felé is. Sportolhatsz, tanulhatsz hangszeren, járhatsz szakkörökre, színházba, eljuthatsz külföldre, sőt, még kenuzhatsz is a Zagyván.

 • Telefon

  +36 (56) 439-329

 • Weboldal

 • Cím

  5052 Újszász, Dózsa György út 23.

Szolnoki SZC Sipos Orbán Szakképző Iskola és KollégiumSzolnoki SZC Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégium

Szolnoki SZC Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégium elsősorban különböző szintű szakképzettség megszerzésére készíti fel a fiatalokat, alkalmazkodva ezzel a felmerülő igényekhez. Az iskola családias jellege segíti a személyre szóló törődést, biztosítja a tanulási, magatartási problémákból adódó nehézségek leküzdéséhez szükséges feltételeket. Az oktatás mellett fő feladatunknak tekintjük a nevelés valamennyi szintjét, nem csak a tanítási órákon, de a szabadidős tevékenységek során is. A vidéki tanulók a kollégiumban ideális, biztonságos környezetben készülhetnek az órákra. Sikereket elérve számtalan versenyen, iskolai és iskolán kívüli rendezvényen veszünk részt. Fő feladatunk a szakmai kompetenciák fejlesztése mellett a munkafegyelem, a munkaerkölcs, a felelősségtudat kialakítása, fejlesztése. Törekszünk arra, hogy tanulóink használható szakmai tudással és alkalmazkodóképességgel rendelkezve kerüljenek a munkaerő-piacra, amely biztosíthatja majd egyéni boldogulásukat.

 • Telefon

  +36 (56) 522-013

 • Weboldal

 • Cím

  5000 Szolnok, Gyermekváros utca 1.

kozge-logoSzolnoki SZC Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvű Technikum

Intézményünk célja - több, mint 100 éves múltra visszatekintő szakképző iskolaként - kreatív, innovatív és sokoldalú szakemberek jövőjének megalapozása, piacképes tudás átadása-közvetítése. Mindez igazodva a mai, gyorsan változó munkaerőpiaci igényekhez. Oktatóink tanulóközpontú, elkötelezett munkával nevelik és tanítják diákjainkat. Büszkék vagyunk tanulóink tanulmányi teljesítményeire és versenyeredményeire. Intézményünk színes szakmai és szabadidős programokat kínál minden tanuló és látogató számára. Fedezze fel a „Vásárhelyi Világát”, tanulmányozza képzési kínálatunkat és élvezze velünk programjainkat!

 • Telefon

  +36 (56) 500-405

 • Weboldal

 • Cím

  5000 Szolnok, Baross utca 43.
  • SZC logo fehér
  • Szolnoki Szakképzési Centrum

   5000 Szolnok Baross utca 37/A

  • Telefon: +36 (56) 500-400

   E-mail: centrum@szolmusz.hu

   OM azonosító: 203056

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001300/2015 , B/2020/000028 Engedélyszám: E/2020/2000081


  2024Szolnoki Szakképzési Centrum